Kireçlenme, kemiklerin ucunda yer saha kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü durumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kafalayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz zait görülür. Hassaten ağır sıklet sıklet giymek kadar yeğin fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, henüz zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da esas nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve kafaparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Mebzul dolgunca sutaş tüketin. Akarsu, eklemlere payanda sağlar. Bu yüzden her güneş en az 8 bardak sutaş dâhilmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık kadar ali kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebzevat ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin zait çekicilikı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik sağlığını kollamak dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından gani olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu dâhilin, kemiklere payanda evet. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şfiilkinliğe de yavuz gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan mabeyinştırmalara bakarak yemiş ve zerzevat bakımından gani beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin patetik birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.